fbpx

4 tips om te solliciteren in december!

Heb jij je kerstboom al in huis? Of ben je al bezig met het plannen van een oud en nieuw feestje? Door al die gezellige drukte denk je er niet echt aan om te solliciteren in december. Dat komt wel weer in januari, toch? Zonde, want ook in de laatste maand van het jaar zijn werkgevers op zoek naar nieuw personeel. Dus grijp je kans en ga nu op banenjacht!

 

Het werk gaat gewoon door

De meeste organisaties hebben geen kerstvakantie. Natuurlijk zijn er altijd een aantal mensen op vakantie. Of hebben sommigen vrij tijdens de kerstdagen en nieuwjaarsdag. Maar in principe gaat het werk gewoon door. Dus ook het zoeken naar nieuw personeel!

Ruimte voor nieuw personeel

Tevens worden er in december jaaroverzichten gemaakt. Organisaties krijgen dus inzicht in hoeveel personeel zij kunnen én willen aannemen in het nieuwe jaar. Daarom plaatsen zij vaak net voor de feestdagen hun vacatures online. Houd vacaturesites dus ook in de decembermaand in de gaten!

Minder concurrentie 

Al staan er wellicht minder vacatures online in december, er wordt ook veel minder vaak gereageerd op openstaande vacatures. Veel werkzoekende nemen namelijk even een ‘sollicitatiebreak’ in december. Dit betekent dat er dus minder concurrentie is!

 

Solliciteren in december? Gebruik dan deze 4 tips!

1. Wees flexibel

Staat er een kerstmarkt op de planning, maar word je juist op die dag uitgenodigd voor een sollicitatiegesprek? Laat die kerstmarkt dan even zitten, dat komt later wel. Verzetten is namelijk niet gemakkelijk, vanwege de feestdagen. Werkgevers hebben een strak schema aan het einde van het jaar en kunnen hier niet veel aan veranderen. Dus wees flexibel en wie weet kan jij tijdens het kerstdiner wel vertellen over je nieuwe baan!

2. Gebruik social media

Houd social media in de gaten. Hier worden namelijk ook vacatures geplaatst. Via LinkedIn kan je bijvoorbeeld in contact komen met werkgevers die op zoek zijn naar personeel. Zelf kan je natuurlijk ook een berichtje plaatsen dat jij zoekt naar een nieuwe uitdaging voor aankomend jaar!

3. Gebruik de feestelijke sfeer

Maak gebruik van de feestelijke stemming in de decembermaand. Stuur je netwerk een (digitale) kerst- of nieuwjaarswens. Je kan eventueel een subtiele hint geven dat je op zoek bent naar een nieuwe uitdaging. Ook kan je de feestelijke sfeer gebruiken in je motivatiebrief. Wens de lezer bijvoorbeeld fijne feestdagen toe. Dat vind iedereen leuk, toch?

 

4. Tijdelijk werk

Kijk niet alleen naar een vaste baan. Vanwege de drukte in de decembermaand zijn er namelijk veel tijdelijke baantjes beschikbaar. Denk bijvoorbeeld aan de horeca, detailhandel en koeriers- en postbezorgdiensten. Zo ben je toch al één stap binnen bij dat bedrijf. En wie weet neemt jouw tijdelijke werkgever je daarna aan als vast personeel. Dat zou toch mooi zijn?

Solliciteren in december, start vandaag!

Maak gebruik van deze unieke maand. Bedenk ook dat januari in het teken staat van ‘nieuw jaar, nieuwe kansen’. Mensen beginnen weer met solliciteren, dus de concurrentie neemt dan toe. Dus schuif je goede voornemens niet op naar 2019, maar start er vandaag mee! Bekijk snel onze vacatures, wie weet staat daar wel jouw uitdaging voor het nieuwe jaar tussen!

Auteur

Sifra Kruijswijk
Young Talent Factory

 

Recent Posts