fbpx

Afgestudeerd! En nu? 6 tips voor na je studie

Jaaa, eindelijk is al dat (harde) werken beloond: je bent afgestudeerd! Nu kan je heerlijk van je vakantie gaan genieten, reizen, of op zoek gaan naar een baan. Maar waar moet je allemaal aan denken? Wij helpen je alvast op weg!

Zet je lening of stufi stop

Helaas heb je geen recht meer op studiefinanciering of een studentenlening als je afgestudeerd bent. Via Mijn Duo kan je deze stopzetten. Wacht ook niet te lang met het terugbetalen van je studieschuld; de rente blijft namelijk gewoon doorlopen!

Studentenreisproduct stopzetten

Wat was het toch fijn dat je tijdens je studententijd overal gratis naartoe kon reizen! Toch moet je niet vergeten ook je studentenreisproduct stop te zetten. Als je hier te lang mee wacht, kun je een boete krijgen van €97 per halve maand! Je kunt het reisproduct stopzetten bij een van de NS automaten.

Weet wat je wil!

Maar 35% van de door ons ondervraagde studenten weet daadwerkelijk wat ze na hun studie willen gaan doen. Je bent dus niet de enige die het niet weet! Hoe je er dan achter kan komen? Schrijf op waar je energie van krijgt. Vaak zijn dit ook dingen waar je goed in bent. Probeer er vervolgens taken aan te koppelen en kijk welke functies meerdere van deze taken in zich hebben. Blijf je het toch lastig vinden om te ontdekken wat je wil? Maak een afspraak voor een coachgesprek en ontdek samen met een van onze talentcoaches wat de arbeidsmarkt jou te bieden heeft!

Maak een mooi cv

Als je eenmaal weet wat je wil en een bijpassende vacature hebt gevonden, kan je je cv updaten. Licht uit wat relevant is voor de functie die je gevonden hebt en zorg dat je cv eruit springt! Vergeet ook niet een klein stukje van je persoonlijkheid aan je cv toe te voegen, door bijvoorbeeld een introductietekst, moodboard of videopitch.

Een goede motivatiebrief

Natuurlijk hoort bij een mooi cv ook een goede motivatiebrief. Zorg dat je goed onderbouwt waarom juist jij geschikt bent voor deze functie. Herhaal niet teveel informatie uit je cv. Je motivatiebrief is een aanvulling op je cv, geen herhaling! Wil je jouw motivatiebrief of cv toch even laten checken? Ook dat kan bij een van onze talent coaches!

Verander je gekke emailadres en voicemail

Ben je helemaal klaar om je sollicitatie te versturen? Check eerst nog even wat voor voicemail je momenteel hebt en bedenk of glitter_fan93@hotmail.com nu wel zo professioneel staat…

Sollicitatiehulp?

Nog niet tevreden met je cv of motivatiebrief? Of wil je graag een keer een sollicitatiegesprek oefenen? Maak hieronder een afspraak met één van onze talent coaches. Zij geven jou de tips die je nodig hebt.

  • Sabine Elemans
    Sabine Elemans

    Growth Hacker

Recommended Posts