fbpx

De beste sollicitatievragen om te stellen aan recruiters

Door de juiste sollicitatievragen te stellen aan een recruiter tijdens een sollicitatiegesprek kan je erachter komen wat de baan nou eigenlijk echt inhoudt. Daarom hebben wij de acht beste vragen opgesteld voor jou, zodat jij een goede en geïnteresseerde indruk kan maken op de recruiter.

#1: Wat zijn de grootste uitdagingen voor deze functie?

Dit zet een bedrijf natuurlijk niet in de vacature. Door middel van deze vraag kom je achter de negatieve kanten van deze functie. Maar wel op een manier dat je zelfverzekerd overkomt en ertoe bereid bent om de nodige problemen van deze functie te tackelen.

#2: Waarom is deze functie vrij gekomen?

Er kunnen twee redenen zijn voor het vrijkomen van de functie. Namelijk dat er iemand is vertrokken of dat er versterking nodig is binnen het bedrijf. Als er iemand is vertrokken is het goed om te weten waarom iemand is vertrokken. Dit kan komen door iets onschuldigs, bijvoorbeeld een verhuizing, maar het kan ook komen door bijvoorbeeld het hoge aantal overuren of onrealistische doelen van de werkgever. Door deze vraag te stellen kom je erachter wat het bedrijf nodig heeft. Daarnaast kan je voor jezelf bedenken welke bijdragen jij hieraan kan leveren.

#3: Welke kwaliteiten zijn er nodig om succesvol te zijn in deze positie?

Door het stellen van deze vraag creëer je de mogelijkheid om de recruiter ervan te overtuigen dat jij over deze kwaliteiten beschikt. Let er wel op dat je het meest overtuigend overkomt als je niet alleen de kwaliteiten benoemt, maar ook relevante voorbeelden uit een eerdere functie waarin die kwaliteiten tot uiting komen.

#4: Kan je mij meer vertellen over het team?

Probeer zoveel mogelijk voorafgaand aan het sollicitatiegesprek onderzoek te doen naar jouw potentiële collega’s. Lukt dat niet, probeer dan tijdens het gesprek zoveel mogelijk over hen te weten te komen. Het kunnen vinden met collega’s is cruciaal om voldoening uit jouw werk te halen.

#5: Wat betekent succes voor het team en de functie die vrij is gekomen?

Deze vraag is een goede manier om erachter te komen wat de prioriteiten van het bedrijf zijn. Deze kan je vervolgens gaan vergelijken met jouw eigen prioriteiten. Dit helpt jou met het begrijpen van wat het bedrijf verwacht van haar werknemers. Dit zal dan weer leiden tot een verder gesprek rondom het meten van individuele competenties.

#6: Zijn er nog bedenkingen over mij of mijn kwaliteiten?

Deze vraag laat zien dat je open staat voor kritiek en feedback, dit zijn heel waardevolle kwaliteiten voor een werknemer. Daarnaast geeft het je ook de kans om eventuele twijfel weg te nemen.

#7: Is het mogelijk om een dag mee te kijken?

Hiermee zet je eigenlijk al een voet binnen het bedrijf. Daarnaast laat je met deze sollicitatievraag ook zien dat je geïnteresseerd bent, maar ook dat je goed wilt uitzoeken of de functie echt bij je past. Daarnaast ben je bereid om je vrije tijd op te geven om te kijken of er een match is tussen jou en het bedrijf. Dit zal in de goede smaak vallen bij de recruiter.

#8: Wat is de volgende stap?

Vergeet niet te vragen wat het vervolg is zodat je je voldoende kan voorbereiden op de volgende fase van het sollicitatieproces. Hierdoor zal de recruiter ook begrijpen dat het een prettig gesprek is geweest voor jou en dat je serieus bent over de aangeboden functie.

Kijk eens bij onze vacatures of er iets tussen zit voor jou! Alvast succes en vergeet dan niet deze sollicitatievragen te stellen tijdens je gesprek 🙂

Auteur

Kiki Scholten
Young Talent Factory

 

 

Recent Posts