fbpx

De 5 beste studieplekken buiten school

Studeren op school kan best fijn zijn, maar als de tentamenweek bijna aangebroken is wordt het vechten om een plekje. Naast de welbekende bibliotheken in Amsterdam zijn er nog veel meer studieplekken in Amsterdam. Daarom zijn hier wat fijne studeerplekjes in Amsterdam voor jullie op een rijtje. Dan kunnen jullie voorafgaand aan de eerstvolgende tentamen week een van deze ‘hidden gems’ opzoeken om rustig en geconcentreerd te kunnen studeren.

The Student Hotel

Een heel fijne plek om te studeren is The Student Hotel. Het hotel heeft, naast de comfortabele bar, heel veel fijne plekjes waar je kan leren. Grote luie stoelen waar je lekker in kan zakken met je laptop op schoot of lange tafels met genoeg stopcontacten zodat je nooit zonder stroom komt te zitten. Het is er relatief rustig, maar als je de drukte op wil zoeken of even afleiding wilt hebben kan je naar de gemeenschappelijke ruimten gaan. Daar kan je tafeltennissen of socializen.

White Label Coffee

Naast de gratis en perfect werkende WIFI hebben ze hier heerlijke koffie. Deze koffie zal je nodig hebben na de nodige uurtjes aan de studie te hebben gezeten. Daarnaast zit je op een prachtige locatie in de Baarsjes. Het is hier wel een beetje rumoerig. Houd je daar niet zo van? Neem lekker je je oordopjes mee om naar je favoriete muziek te luisteren tijdens het studeren.

Stroom

Stroom voelt als een huiskamer. Gezellig interieur en genoeg ruimte om lekker aan de slag te gaan voor school. Er loopt niet veel personeel rond waardoor je niet vaak gestoord word tijdens het studeren. Er zijn genoeg sofa’s waar je op kan neerploffen met je laptop en je studieboeken. Ze hebben ook een heerlijk terras waar je als het lekker weer is heerlijk in het warme zonnetje kan werken.

CT Coffee & Coconuts

Als er een fijne plek is om te studeren is het CT Coffee & Coconuts in de Pijp wel. Het pand waar CT Coffee & Coconuts is heel zakelijk ingericht. Alleen maar houten tafels, witte stoelen en grijze zitzakken. Toch voelt de ruimte heel warm aan. Het lijkt een beetje op een beachclub maar dan midden in de Pijp. Gratis WIFI (die top werkt), heerlijke koffie en makkelijke lunchgerechtjes kenmerken dit topplekje.

De Werkplaats – Het Volkshotel

Zoals de naam zelf al zegt is dit de ideale plek om goed aan de slag te gaan met wat voor werk je dan ook moet verrichten. De Werkplaats in het Volkshotel heeft ideale flexwerkplekken. Grote tafels met ruimte voor acht ruime stoelen en voldoende stopcontacten. Het is hier rustig en er staat rustgevende muziek op zodat je je goed kan concentreren.

Heb jij nou nog toffe studieplekenk die hier niet tussen staan? Laat het ons weten via onze Facebookpagina!

Auteur

Kiki Scholten
Young Talent Factory

Recent Posts