fbpx

De toekomst van de arbeidsmarkt

Over twintig jaar word jij opgehaald door een zelfsturende auto. Zonder iets te doen word je naar de plaats van bestemming gebracht. Fantasie of realiteit?

Velen zullen dit als onrealistisch zien, anderen zien dit als de toekomst. Wat denk jij?

De toekomst: een realistisch blik

Wat zal de toekomst brengen? Wordt alles geautomatiseerd, of blijven er ook nog veel ‘menselijke’ taken over? Je kan er van alles over denken, maar één ding is zeker: alles verandert heel erg snel. Tien jaar geleden was het niet mogelijk om met één druk op de knop binnen 10 minuten een taxi te regelen. Met Uber is dat nu wel mogelijk. Ook had iedereen het destijds gek gevonden als een telefoon uit zich zelf vragen kon beantwoorden. Nu vinden we dat de normaalste zaak ter wereld met Siri!

Het eerst genoemde voorbeeld zou dus ook zomaar realiteit kunnen worden. Eén ding is zeker: er gaat veel veranderen en dat heeft consequenties voor de arbeidsmarkt.

De toekomstige arbeidsmarkt: de cijfers

Er is veel onderzoek gedaan naar de veranderende arbeidsmarkt. Eén conclusie komt hierin duidelijk naar voren:

De kans is groot dat je wordt opgeleid voor werk dat later niet meer bestaat

Sterker nog: in Nederland worden tegenwoordig circa 286.000 mensen opgeleid voor werk dat binnen 20 jaar waarschijnlijk is verdwenen (Deloitte, 2016). Hoor jij hierbij? Dat ligt maar net aan de sector waarin jij actief bent. Volgens onderzoek van Deloitte (2016) blijkt dat circa 75% van de routinematige banen verdwijnt. In de boekhouding en hospitality branche zal 66% van de banen verdwijnen. Minder afname van banen zie je in de medisch sector. Namelijk tussen de 20% en 25%. Een arts of psycholoog is minder snel te vervangen dan een piloot. Waarom? Voorlichting over jouw ziektebeeld, of tips over de omgang met jouw depressie krijg je waarschijnlijk toch vele malen liever van een mens, dan van een robot. Het menselijke aspect van banen blijkt dus erg belangrijk!

Veel van jou is vervangbaar, maar zeker niet alles!

Deze cijfers liegen er zeker niet om. Veel van jouw taken zijn vervangbaar. Misschien kan je nu goed overweg met een bepaald programma, maar wordt dat in de toekomst geautomatiseerd. Toch is niet alles aan jou vervangbaar. Jouw persoonlijkheidskenmerken bijvoorbeeld. Luisteren, creativiteit, enthousiasme, motiveren, aansturen, overtuigen en inleven zijn allemaal karaktereigenschappen die niet zijn te vervangen door een robot. Jouw persoonlijkheid maakt jou uniek en biedt jou werk voor de toekomst.

Zorg ervoor dat jij jouw persoonlijkheid kent. Dan ben je voorbereid op de toekomst. Hoe doe je dat?

Werk aan jouw persoonlijkheid

Wil jij voorbereid zijn op de toekomst? Dan moet je goed weten wie je bent! Zo kan jij namelijk tijdens een sollicitatie goed onderbouwen waarom jij een duurzame medewerker zal zijn. Er zal in het bedrijf veel veranderen en geautomatiseerd worden, maar jouw persoonlijkheid veranderd niet. Daarom is jouw persoonlijkheid de toekomst!

Wil jij ontdekken wat jouw persoonlijkheid is en goed voorbereid zijn op de toekomst? Meld je dan gratis aan voor een van onze workshops!

Auteur

Ruben Oudgenoeg
Young Talent Factory

Recent Posts