fbpx

Interview: Eline vond haar stage bij KLM via YTF

Bij YTF helpen wij studenten onder andere aan een bijbaan, stage of startersfunctie. Maar hoe gaat dat eigenlijk in z’n werk? We interviewden Eline Kleve, die op zoek was naar een stage en ons inschakelde.

Vertel eens wat over jezelf.

Ik ben 24 jaar en 3e jaars studente Toegepaste Psychologie. Binnen deze studie heb ik de richting arbeid en organisatie psychologie gekozen. Buiten school heb ik een bijbaan in de horeca, is reizen een grote hobby geworden, ben ik een echt familie mens en houd ik van gezelligheid!

Hoe ben je bij YTF terechtgekomen?

Met het vak selectiepsychologie gingen we een dag naar YTF. Toen ik een paar maanden geleden een stage zocht dacht ik: laat ik eens op het platform van YTF kijken, wie weet vind ik daar nog wat!

Je moest voor je studie een stage zoeken. Hoe heb je deze zoektocht aangepakt?

Allereerst ben ik gaan kijken op de vacaturebank van de HvA, maar hier zat niet echt iets tussen wat ik zocht. Toen ben ik naar de inloopmiddag gegaan waar diverse stage bedrijven kwamen, maar ook hiervan was ik niet echt overtuigd. Uiteindelijk ben ik bedrijven gaan zoeken die me erg aanspraken en waarvan ik dacht dat ik er veel kon leren. Vervolgens kwam ik een interessante stage bij KLM tegen. Helaas was de startdatum juni/juli. Toen de vacature weer vrij kwam voor september heb ik meteen actie ondernomen.

Hoe heeft YTF jou hierbij geholpen?

Ik zag dat de vacature van KLM ook op het YTF platform stond, dus ik had geïnformeerd hoe YTF mij hierbij kon helpen. Eerst heeft een talentcoach van YTF mijn cv gecheckt en heb ik hem nog aangepast. Vervolgens heb ik met tips van YTF een videopitch opgenomen en heeft YTF contact gelegd met de desbetreffende persoon van KLM. Hierdoor kwam ik in contact met KLM en werd ik uitgenodigd voor een sollicitatiegesprek.

Hoe heb je de begeleiding/hulp van YTF ervaren?

De hulp bij het regelen van mijn stage heb ik als goed ervaren. Het contact werd goed onderhouden en de communicatie verliep vlot!

Heb je nog tips voor studenten die (in de toekomst) een stage zoeken?

Ik heb eigenlijk altijd zelf gezocht naar stages en gedacht: “ik doe het zelf wel”. Totdat ik dacht: waarom zou ik het eigenlijk niet met wat hulp proberen? Als YTF connecties heeft is de kans groter op contact met het bedrijf. Dus aan alle studenten: doe het gewoon en maak gebruik van je netwerk!

Zou je anderen YTF aanraden?

Ja zeker! Doordat YTF zoveel goede connecties en vacatures heeft is het altijd de moeite waard om het te proberen!

Wil je net als Eline je droomstage of -baan vinden? Plan een coachgesprek in met een van onze talent coaches! Wij helpen je graag op weg! 

Auteur

Sabine Elemans
Young Talent Factory

 

Recommended Posts