fbpx

Hoe vind ik vakantiewerk? 5 handige tips!

De zomer komt eraan! Eindelijk tijd om uit te rusten van een pittig schooljaar, maar ook een tijd om weer goed geld te verdienen. Maar hoe vind je de perfecte zomerbaan? Het lijkt alsof alle leuke baantjes al bezet zijn. Don’t worry! Je moet op de goede manier zoeken. Lees hier 5 tips voor het vinden van jouw ideale zomerbaan!

Tip 1: Weet wat je wilt

Voordat je op zoek gaat naar vakantiewerk is het eerst belangrijk om te weten wat je wilt. Er zijn zoveel soorten banen, maar wat past nou bij jou? Voor werken geldt altijd: je geniet van werk waar je goed in bent. Als je ergens goed in bent, voel jij je goed over jezelf. Zeker voor een vakantiebaan is dit erg belangrijk. Je wilt uiteraard op een leuke manier jouw geld verdienen!

Het kan natuurlijk wel lastig zijn om te achterhalen wat je echt wilt. Hoe je hier meer duidelijkheid in krijgt? Schrijf meerdere activiteiten op waar jij energie uit haalt. Kijk hier samen met anderen naar en probeer een functie te vinden die veel van deze activiteiten op enige manier in zich heeft. Vraag ook eens aan anderen welke kwaliteiten zij in jou zien en koppel hier een functie aan. Vind je het nog steeds moeilijk om te achterhalen waar jij echt goed in bent of waar jij energie uit haalt? Plan dan gratis een coachgesprek in bij YTF!

Tip 2: Weet wat er is

Ontdek welke banen er allemaal bestaan, bijvoorbeeld door op jouw social media te vragen welke bijbaan mensen uitvoeren. Je zal verbaasd zijn over de verschillende bijbanen die er zijn!

Tip 3: Netwerk

Zorg ervoor dat je zoveel mogelijk (voor jou) interessante mensen ontmoet. Het grootste deel van de banen wordt namelijk verkregen via het eigen netwerk. Hoe meer mensen jij kent, des te groter is de kans op een leuke zomerbaan. Vergroot je netwerk door mensen toe te voegen op LinkedIn nadat je ze gesproken hebt. Ga ook eens naar netwerkevenementen, of een training die je interessant vindt.

Let wel op dat je jouw netwerk goed onderhoudt. Als je iemand nooit spreekt is de kans klein dat hij of zij jou aan een baan zal helpen. Hoe je je netwerk onderhoudt? Ga een keer met iemand koffie drinken als je in de buurt bent, of feliciteer iemand op LinkedIn met zijn of haar nieuwe baan.

Tip 4: Zet jouw netwerk in

Maak zoveel mogelijk gebruik van je netwerk. Doe een oproep op LinkedIn, waarin je aangeeft dat je op zoek bent naar een vakantiebaan. Noteer dit ook in jouw LinkedIn-omschrijving. Hierdoor kan je (sneller) gevonden wordt door een recruiter, of kan een bekende jou een tip geven. Je netwerk inzetten kan ook door te vragen of vrienden/kennissen in hun bedrijf nog iemand nodig hebben voor de zomerperiode. In veel gevallen blijkt dit wel nodig. Mooi voor jou dus! Vraag daarnaast ook eens rond op jouw huidige of vorige stageplek of zij nog iemand zoeken (misschien wel op een andere afdeling?). Volg deze tips op en je zal ontdekken dat er veel meer vakantiebanen zijn dan het lijkt!

Tip 5: zoek online

De meest eenvoudige manier om een vakantiebaan te vinden is uiteraard door online te zoeken. Check al onze (bij)banen hier en solliciteer direct!

 

Auteur

Ruben Oudgenoeg
Young Talent Factory

 

Recommended Posts