fbpx

Hoe voer je het beste een kennismakingsgesprek met een bedrijf op een carrière-evenement?

Kennismakingsgesprekken voeren met bedrijven op een carrière-evenement. Voor de ene student zal het klamme handjes werk zijn en voor de andere student is het een ‘piece of cake’. Door deze tips kan jij de beste kennismakingsgesprekken voeren op het eerstvolgende carrière-evenement waar jij naartoe gaat.

#1: Begin met een kennismakingsgesprek altijd met een vraag waaruit blijkt dat je op de hoogte bent van de actualiteitsstatus van de branche waarin een bedrijf werkzaam is

Bedrijven vinden het leuk als je je hebt verdiept in de branche waarin zij werkzaam zijn. Je komt als student nu goed geïnformeerd over en wekt een geïnteresseerde indruk tijdens het gesprek. Daarnaast zal je merken dat het bedrijf je meer zal vertellen dan het algemene praatje over het bedrijf.

#2: Wanneer jij bij een stand aankomt straal je activiteit, enthousiasme en positiviteit uit

Bedrijven vinden het belangrijk dat je een energieke uitstraling hebt op het moment dat je op hen afstapt tijdens een carrière evenement. Op deze manier zullen zij direct een goede indruk van jou krijgen in de eerste paar seconden dat jullie in gesprek zijn.

#3: Stel alle vragen die je hebt, hoe onbelangrijk sommige van je vragen ook lijken

De bedrijven die op een carrière evenement staan zijn daar om vragen te beantwoorden. Tijdens een sollicitatie gesprek, wat eventueel kan volgen uit een kennismakingsgesprek, kan het een gerichter gesprek worden. Tijdens een kennismakingsgesprek is het juist van belang dat je zo veel mogelijk informatie over het bedrijf of over een functie binnen het bedrijf inwint.

#4: Neem visitekaartjes mee naar het carrière-evenement

Visitekaartjes kunnen jou helpen om het bedrijf waar jij solliciteert aan het kennismakingsgesprek te herinneren. Bedrijven hebben op kantoor een verzameling aan visitekaartjes die ze krijgen tijdens carrière-evenementen. Als jij jouw kaartje af hebt gegeven, kan je hiernaar verwijzen in je motivatiebrief of sollicitatie procedure. Hierdoor zal een bedrijf jou wellicht herinneren en heb je al een klein streepje voor omdat je eerder al interesse hebt getoond in het bedrijf waar jij solliciteert.

#5: Lees je in in het bedrijf, zeker als het een grote jongen is binnen de desbetreffende branche

Laat je kennis van het bedrijf goed merken tijdens het kennismakingsgesprek. Hoe kan je dit doen? Bekijk de website, check de LinkedIn-pagina en bereid je voor op mogelijke vragen. Benieuwd welke vragen het meest gesteld? Bekijk dan snel deze blog! Als jij je goed voorbereidt, kom je beter over bij de vertegenwoordigers van het bedrijf. Wellicht haal je zelfs wel een stageplek binnen!

 

#6: Kauwgom is een echte NO GO!

Ik denk dat je dit wel weet, maar toch gaat het bij veel studenten vaak nog mis.

Ben je nog niet helemaal zeker van je zaak en wil je nog even oefenen voordat het volgende carrière-evenement aanbreekt voor jou? Loop dan even bij ons naar binnen en vraag naar wat wij voor jou kunnen betekenen. Een afspraak inplannen kan hier. Denk jij het gesprek te kunnen rocken? Neem dan een kijkje op deze blog waar alle carrière-evenementen staan voor het aankomende jaar.

Auteur

Kiki Scholten
Young Talent Factory

Recent Posts