fbpx

In vier stappen jouw unieke videopitch!

De tijd van eindeloze lappen tekst is voorbij. We kijken steeds liever naar foto’s en filmpjes dan dat we iets lezen. Dit geldt ook voor solliciteren. Vervang daarom je motivatiebrief met een video. Een video waarin jij een korte pitch geeft met jouw motivatie. Bovendien kun je in een filmpje goed jouw enthousiasme en passie voor een baan overbrengen. De recruiter die jouw video bekijkt krijgt zo een goed beeld van jou als persoon. Dus waar wacht je nog op? Lees onderstaande stappen en maak jouw unieke videopitch!

Stap 1 Begin met het formuleren van jouw doel

Voordat je begint met de inhoud is het noodzakelijk dat je goed nadenkt over je doel. Wat wil je met de video bereiken? Wie is de kijker? Bepaal of je een pitch maakt richting één werkgever of dat je een algemene pitch maakt waarin je jouw personal brand toelicht.

Stap 2 Bepaal de inhoud

Bedenk wat je wilt vertellen. Schrijf jouw verhaal in kernwoorden. Denk hierbij ook na over een duidelijk intro en een passend einde. Zorg ervoor dat je in jouw video geen herhaling geeft van je cv. Vertel vooral dingen die niet op je cv staan. De kijker wil jou leren kennen. Omschrijf daarom hetgeen dat jou bijzonder maakt. Waarom jij dé geschikte kandidaat bent. De reden dat jij aangenomen moet worden.

Tip: schrijf niet je hele pitch uit. Zo voorkom je dat je zinnen houterig voorleest op de video. Spontaan iets vertellen komt veel natuurlijker over.

Stap 3 Denk na over de omgeving en techniek

De omgeving die je kiest zegt iets over jou. Wees creatief over wat je laat zien op de achtergrond. Kies een omgeving die bij jou past en dus je pitch versterkt.

Daarnaast is de techniek belangrijk. Maar maak het jezelf niet te moeilijk. Je hoeft geen professionele filmapparatuur te hebben. Met je smartphone en een selfiestick kun je al een kwalitatief filmpje maken.

Tip: via ons YTF platform neem je gemakkelijk een video op met onze videotool.

Stap 4 Take action

Begin nu gelijk met het opnemen van je eerste video. Nu al?! Ja, dat adviseren we je echt! Hoe sneller je start, hoe lager de drempel. Daarbij kun je direct kijken of jouw verhaal wel goed overkomt op video. Pas waar nodig je verhaal, omgeving of techniek aan.

Tip: deel je video met vrienden en check bij hen of je overkomt zoals je bent.

Good to know

De ideale videopitch bestaat niet. En gelukkig maar! Want niemand is perfect. Zorg dat de kijker een beeld krijgt van jou als persoon. Dat jouw uiterlijk, uitstraling en houding overkomt op de ander. Eigenheid is het sleutelwoord.

Een goede videopitch maken is best lastig. Kijk maar…

 

Wil je meer weten over de videopitch?

Kom langs bij de Young Talent Factory voor nog veel meer tips. Onze coaches helpen je graag. Meld je via onderstaande button GRATIS aan voor een coachgesprek en word een echte expert!

 

 Auteur

Jill de Leeuw
Young Talent Factory

Recent Posts