fbpx

Op kamers? 5 tips voor het vinden van een studentenkamer!

Wil jij op kamers in een van de grote studentensteden, zoals Amsterdam? Dan is het je vast al opgevallen dat dat geen makkelijke opgave is. Wij geven je 5 tips zodat jij die kamer weet te fixen!

1. Voeg jezelf toe in Facebookgroepen

Op Facebook zijn er per stad veel groepen waar kamers te vinden zijn. Ook kan je hier een oproep plaatsen dat je op kamers wilt gaan. Laat jezelf zien! Plaats een post met foto van jezelf in zo’n groep en vertel dat jij de meest ideale kamergenoot bent die je maar kan wensen!

2. Vergroot je kans om op kamers te gaan

Reageer niet op 2 of 3 kamers om vervolgens af te wachten tot je een reactie krijgt. Ga er helemaal voor! Reageer op zoveel mogelijk kamers. Zo vergroot jij je kans om uitgenodigd te worden om te hospiteren. Probeer elke dag op zoveel mogelijk kamers te reageren; de aanhouder wint!

3. Wees uniek

Verkoop jezelf, maar niet zoals iedereen dat doet. Begin niet over hoe sociaal en netjes je wel niet bent. Iedereen gebruikt dit om binnen te komen. Zorg dat jij je onderscheidt van de rest! Maak een berichtje gericht op het huis. Richt je op het bericht dat het huis heeft opgesteld. Begin over waarom ze JOU moeten kiezen. Vertel hoe leuk en uniek je bent. Als je niet bang bent voor de camera, maak dan een pitch van jezelf. Hebben ze een goed beeld van jou én spring jij er meteen uit!

4. Zoek in je netwerk

Vraag vrienden, familie, kennissen, vrienden van vrienden, klasgenoten, collega’s, etc. om jou te helpen! Connecties zijn altijd handig én een privilege. Als je bekend bent bij de vrienden van een bewoner, kan het jou helpen de kamer te veroveren!

5. Hospiteren: bereid je voor!

Als je dan zo ver bent gekomen en mag hospiteren, is het belangrijk om daar voorbereid heen te gaan. Er zijn een aantal vragen die gesteld worden tijdens het hospiteren, zoals: “Wat zoek je in een huis?” en “Kun je wat over jezelf vertellen?”. Het is dan handig om vooraf te bedenken wat jouw antwoorden zouden kunnen zijn. Ga dit niet als een malle in je hoofd stampen, maar zorg dat je erover nagedacht hebt. Stel zelf ook vragen! Wat wil jij weten? Als jij de kamer wilt hebben, is handig te weten bij wat voor mensen jij in huis komt te wonen en belangrijk dat je interesse in ze toont.

Auteur

Bianca BijsterBianca Bijster
Young Talent Factory

Recent Posts