fbpx

Stage keuze stress? Wij hebben 4 tips voor jou!

Elk jaar lopen studenten er weer tegen aan: stages kiezen! Hoe vind je nou de perfecte stage die ECHT bij jou past? Wij hebben tips voor jou!

1. Begin op tijd met je stage keuze

Veel studenten stellen het zoeken naar een stage steeds uit. Ze denken: “het komt wel”. Nee, het komt niet zomaar aan waaien. Studenten onderschatten het zoeken naar een stage. Er gaat super veel tijd in zitten om dé perfecte stage te vinden. Het kost tijd en energie om te beslissen wat je nou wilt, een stage te zoeken en daarna te solliciteren. Dus begin op tijd en sleep jouw droomstage binnen!

2. Oriënteren

Het is belangrijk om jezelf goed te oriënteren. Als je een idee in je hoofd hebt, wil dat niet zeggen dat dat ook daadwerkelijk jouw stage wordt. Ga jezelf dus niet kaderen tot een bepaalde soort stage. Kijk wat er nog meer op de markt is. Check niet alleen de vacaturebank van de school, maar kijk vooral ook rond op het internet! Verbreed jouw arbeidsmarkt kennis!

3. Vraag ouderejaars om tips

Om jouw kennis nog meer te verbeteren, is het handig om ouderejaars naar hun stage ervaringen te vragen. Hierbij verbreed je je kennis over de verschillende stages en kan jij vragen of zij nog tips hebben om de perfecte stage te zoeken. Ook kom je er zo achter wat bepaalde valkuilen kunnen zijn. Vraag waar zij tegen aan liepen tijdens het zoeken naar een stage en wat zij anders hadden willen doen. Met deze tips kan je alle valkuilen herkennen! #voorbereid

4. Kom langs bij YTF!

Loop je na deze tips nog steeds vast bij het zoeken naar een stage? Weet je totaal niet wat je nou zou willen doen? Wij kunnen jou helpen! Door middel van een 1-op-1 gesprek en workshops, helpen wij jou aan jouw droomstage. Door te onderzoeken wat jouw talenten zijn, wat voor taken jou energie geven en wat jij zoekt in jouw stage, kom jij erachter wat bij jou past! Ook geven we jou tips over je cv of motivatiebrief. Als laatste kan je allerlei toffe stages van onder andere HelloFresh, Nespresso en Bol.com op onze website vinden.

Met deze tips sleep jij jouw droomstage binnen!

Auteur

Bianca BijsterBianca Bijster
Young Talent Factory

Recommended Posts