fbpx

Talent voor jouw organisatie, waar moet je het zoeken?

De term  ‘The War on Talent’ ken je inmiddels wel. Organisaties staan te springen om talent in een steeds krapper wordende arbeidsmarkt. Hoewel de schaarste binnen diverse vakgebieden verschilt, is er een trend te zien waarin de krapte over de hele breedte van de arbeidsmarkt toeneemt. Toch doen vier op de tien geen extra moeite om werknemers te behouden.

Betekent dit dat je zelf geen invloed meer hebt op het aantrekken van talent? Helaas, zo makkelijk kom je er niet vanaf. Je hebt zelf de touwtjes in handen om talent aan te trekken. Deze schaarste vraagt om een nieuwe aanpak in je werving. Hoe doe je dat? Drie tips!

1.    Richt je écht op je doelgroep

Weet je al wie je wil aantrekken? Stem dan je werving af op je kanidaat. Makkelijker gezegd dan gedaan! Zoek je bijvoorbeeld een kandidaat voor een startersfunctie? Spreek dan ook de taal van de verwachte kandidaat. Puur het opsommen van functie-eisen en jouw aanbod voldoet niet meer.

Vind je het moeilijk om te denken in andere doelgroepen? Vraag je collega die in de doelgroep zit eens om mee te denken.

2.    Zet je bestaande netwerk van talent in

Wist je al dat we de neiging hebben om veel om te gaan met mensen die op ons lijken? Dit kan zomaar jouw gouden ei zijn! Heb je al geschikt talent binnen je organisatie? Vraag hen eens om jouw vacatures in hun (online) netwerk te delen. De kans is groot dat je op die manier gelijkgestemde kandidaten aantrekt!

 

3.    Wees je bewust van je employer brand

Naast het merk van jouw organisatie dat je uitdraagt naar jouw klanten, heb je ook als werkgever een merk. En ja, ook hier moet je aandacht aan besteden! Denk goed na over wat voor een werkgever je bent; wat jou onderscheidt van andere werkgevers. Blijf dicht bij de werkelijkheid en ga zeker niet overdrijven of gouden bergen beloven aan kandidaten.

Ook hiervoor kun je gebruik maken van je huidige werknemers. Vraag eens waarom ze bij jou hebben gesolliciteerd, of waarom ze graag naar werk komen ’s ochtends. Dit levert je gegarandeerd nieuwe inzichten op!

Bronnen: CustomertalkConsultancy.nl, People Business

 

YTF adviseert je graag over de werving van nieuwe talenten voor jouw organisatie. Drinken we binnenkort een kop koffie om de mogelijkheden te bespreken? Laat snel je gegevens achter via ons contactformulier.

  • Wouter Schils
    Wouter Schils

    Growth Hacker

Recent Posts