fbpx

Concentratie te kort? Lees deze tips!

Geen concentratie tijdens het studeren? Haak je al af bij de tweede zin van een lang artikel? Of lukt het maar niet om iets af te krijgen voor een saai vak? Je bent niet alleen. Bijna elke student heeft moeite om zich te concentreren. Toch wil je dat tentamen halen. Maar hoe dan? Lees deze tips voor een betere concentratie.

Voordat je gaat beginnen…

Zorg dat je voldoende slaap hebt gehad. Je concentratie is een stuk minder als je moe bent. Ook is het belangrijk dat je ontbijt als een keizer. Een knorrende maag tijdens het studeren is natuurlijk afleidend. Daarna is het tijd om te gaan studeren. Vind een plek waar jij prettig kan werken. Kan je je beter concentreren thuis in je badjas? Of zit je toch liever in de stilteruimte van de bieb? Experimenteer hier maar eens mee! Als je je plek hebt gevonden, zorg dan dat die plek opgeruimd is, want een opgeruimde plek, is een opgeruimd hoofd!

 

Concentratie tijdens het studeren…

Nu is het dan toch echt tijd om te beginnen. Alle voorbereidingen zijn getroffen. Nou ja. Nog heel even je mobiel op vliegstand zetten. Een trillende telefoon is een grote boosdoener voor je concentratie. Leg je mobiel ook vooral uit het zicht, zodat je er niet snel naar grijpt. Ben je op je laptop bezig? Dan is de kans groot dat je tussendoor snel ‘even’ op Facebook zit. We weten allemaal dat dat ‘even’ best lang kan duren. Meld je dus af van alle social media kanalen. Vergeet niet om tijdens het studeren om goed te drinken (het liefst water) en gezond te eten. Ook is het belangrijk om na een uur even vijf minuten pauze te nemen. Hierdoor maak je je hoofd even leeg en is er dus meer ruimte voor nieuwe informatie.

Als je klaar bent…

Tijd om te ontspannen! Goed gedaan. Maak je hoofd maar even leeg. Lekker Netflixen, of toch even naar de sportschool? Als het voor jou maar werkt. Eet (wederom) een gezonde maaltijd. Goed voor de lijn én je hersenen. Win-win situatie dus. Na een avondje ontspannen, ga lekker vroeg naar bed. Morgen weer een nieuwe dag, die je dan uitgerust en vol concentratie kan beginnen. You got this!

 

Auteur

Sifra Kruijswijk
Young Talent Factory

 

Recent Posts