fbpx

10 meest gestelde vragen tijdens een sollicitatiegesprek!

Ben jij ook altijd zo zenuwachtig voor een sollicitatiegesprek? Heb je geen idee hoe je dit zou kunnen voorbereiden? Dan ben jij bij ons op het goede adres! Wij hebben de 10 meest gestelde vragen tijdens een sollicitatiegesprek voor jou op een rijtje gezet! Hierdoor ga jij goed voorbereid het sollicitatiegesprek in.

#1. Vertel wat over jezelf

Brand Yourself! Veel mensen stellen zich als volgt voor: Hoi, ik ben Bianca, 22 jaar oud en ik studeer Toegepaste Psychologie. Maar wat onderscheidt jou van al die 100.000 studenten die ook jouw studie doen? Stel jezelf dus op een andere manier voor! Als de recruiter wil weten wat voor opleiding je doet, kijkt hij/zij wel op je cv. Wil je weten hoe jij je het beste kan voorstellen? Check dan onze blog Personal Branding!

#2. Waar zie je jezelf over vijf jaar?

Dit is geen vraag om te achterhalen of jij jezelf over 5 jaar nog steeds ziet werken voor het bedrijf waarbij je solliciteert. Ze willen namelijk weten of jij doelen voor je zelf hebt gesteld die jij over vijf jaar behaald wilt hebben. Waar het bedrijf eigenlijk op aast is hoe zij hier een toevoeging voor kunnen zijn. Geef dus aan hoe je deze doelen wilt bereiken en hoe jij kan groeien in het bedrijf waardoor jij deze doelen ook gaat behalen.

#3. Waarom heb je op deze functie gesolliciteerd?

Om deze vraag te beantwoorden is het belangrijk goed te weten wat de functie inhoudt. Maak een lijstje met wat jou aanspreekt voor deze functie. Zorg ervoor dat je minimaal drie argumenten kan bedenken waarom jij gekozen hebt voor deze functie!

#4. Waarom ben jij geschikt voor deze functie?

Om antwoord te geven op deze vraag moet je duidelijk hebben welke van jouw kwaliteiten goed passen bij de functie. Wat veel mensen fout doen, is dat zij aan de hand van hun vorige baan of schoolactiviteiten uitleggen waarom ze geschikt zijn voor deze functie. Doe dat niet! Vertel waarom jouw goede kwaliteiten passen bij de functie; dus wat kom jij brengen? Zo laat je ook goed zien dat jij de functie op en top kent!

#5. Wat zijn jouw kwaliteiten?

Dit is het moment om jezelf te verkopen. Het is belangrijk dat je deze kwaliteiten kan toelichten. Als je het niet kan uitleggen, is het namelijk ook geen kwaliteit! Tip: vraag aan familie, vrienden en kennissen of ze jou in enkele woorden kunnen omschrijven en kunnen uitleggen waarom dat zo is. Zo kom je er ook achter wat voor indruk jij achterlaat bij mensen!

#6. Wat zijn je negatieve eigenschappen?

Negatieve eigenschappen zijn niet meteen slecht, het is juist goed om jouw negatieve kanten te kennen! De kunst is om van iets negatiefs, iets positiefs te maken. Bijvoorbeeld: “Ik heb moeite met structuur behouden in een gesprek”, dit is iets negatiefs. Door de volgende zin toe te voegen, maak je er iets positiefs van: “Maar ik ben mij hiervan bewust en ik heb door middel van feedback vragen geleerd hoe ik mijn structuur kan behouden. Sinds dien gaat het steeds beter!”.

#7. Heb je moeite om onder een baas te werken?

Bij de meeste functies werk je onder een baas of manager. Het is dus niet verstandig hier een bevestigend antwoord op te geven. Zeg dat je er geen moeite mee hebt om orders aan te nemen, maar benadruk ook zeker dat je een zelfstandige werknemer bent die eigen initiatieven kan en wil nemen.

#8. Heb je bezwaren tegen onregelmatig werktijden?

Overwerken staat op niemands to do list, maar vraag jezelf af hoe erg je overwerken vindt. Recruiters die deze vraag stellen, doen dat waarschijnlijk omdat er dus ook vaker overgewerkt wordt. Bedenk dus voor jezelf of je de functie leuk genoeg vindt om (af en toe) over te werken. Als je hier geen probleem mee hebt, geef dat dan aan. Wil je echt niet overwerken? Benadruk dan dat je er in principe geen problemen mee hebt om af en toe over te werken, maar dat je ook veel waarde hecht aan je vrije tijd.

#9. Wat zoek jij in een bedrijf?

Het is van belang om te weten wat jij zoekt in een bedrijf, welke waarden jij belangrijk vindt en welke activiteiten jou energie geven. Bij waarden moet je denken aan flexibiliteit, loon, uur, cao en de collega’s waarmee jij werkt.

#10. Heb je nog vragen?

Dit is een vraag waar jij je goed op kunt voorbereiden! Kijk van te voren rond op hun website. Waar heb jij nog vragen over? Het is dus belangrijk om jouw vragen voor te bereiden. MAAR stel geen vragen, alleen maar omdat het hoort. Het is belangrijk om gerichte vragen te stellen. Denk hier bijvoorbeeld aan: ‘Hoe ziet een werkdag erbij jullie uit?’. Heb jij hier nog moeite mee? Check dan onze blog de beste sollicitatievragen om te stellen aan recruiters.

Ben je nog steeds zenuwachtig na het voorbereiden van deze vragen? Kom gerust bij ons langs, dan stomen wij jou klaar om te gaan solliciteren! Maak hier snel een afspraak!

Auteur

Bianca BijsterBianca Bijster
Young Talent Factory

Recent Posts