fbpx

Woorden in vacatureteksten, weet jij wat ze betekenen?

De laatste tijd komen er steeds vaker veelvoorkomende termen voorbij in vacatureteksten. Zinnen als: snel moeten kunnen switchen van ‘serious’ naar ‘play’ of een creatieve duizendpoot zijn, zie je regelmatig als vereisten staan. De betekenissen van deze voorbeelden kan je vaak zelf wel bedenken. Maar er staan ook lastige termen in vacatureteksten, hieronder hebben we er een paar voor je uitgeschreven. Van welke woorden ken jij de betekenis al?

Traineeship

Een traineeship is een startersfunctie, waarbij je werkt en daarnaast een opleidingstraject volgt. Je wordt intensief gecoacht en volgt verschillende trainingen. Daardoor ontwikkel je je als starter in een snel tempo tot een professional. Het doel van een traineeship is om als trainee een vaste functie binnen het bedrijf te krijgen. Als je nou nog iets meer te weten wil komen over een traineeship kan je nog een kijkje nemen op deze blog.

Proactief

Dit is een veel voorkomende term in vacatureteksten; proactief zijn of een proactieve houding hebben. Als je een proactieve houding hebt, wil je een situatie beïnvloeden, omdat het resultaat wat je kan behalen belangrijk is voor jou. Proactief gedrag kan je ook laten zien door initiatief te tonen. Als je dit wil laten zien in je motivatiebrief kan je aanvullende vragen stellen op basis van de vacaturetekst.

Analytisch vermogen

Dit klinkt als een pittige term, maar het betekent niets anders dan kritisch kunnen nadenken. Kritisch denken houdt niet alleen in dat je probleemoplossend kunt nadenken, maar ook dat je een probleem vanuit verschillende invalshoeken kunt bekijken. Als je een analytisch vermogen hebt kan je ook goed hoofd- en bijzaken van elkaar gescheiden houden. Oftewel; de rode draad ergens uitpikken en je daar op focussen. Mega handig natuurlijk voor veel bedrijven als hun werknemers dit kunnen, anders wordt er onnodig veel tijd besteed aan een bepaald onderwerp.

Agile

Agile is een woord dat steeds vaker terugkomt in vacatureteksten. Het lijkt een nietszeggend woord, maar als je het intypt bij Google Translate heeft het als vertaling: behendig, lenig, vlug of rap. In bedrijfstermen betekent dit de mate van wendbaarheid en flexibiliteit. Oftewel: hoe soepel en snel bedrijven kunnen inspelen op onvoorspelbare veranderingen en wensen van de klant. Als toekomstige werknemer krijg je hier dus mogelijk mee te maken. Wil jij meer weten over agile? Schrijf je dan in voor een workshop Agile Scrum.

Out of the box denken

Letterlijk betekent dit buiten de doos denken, waarbij de doos staat voor het bestaande denkkader van een organisatie. Om lastige problemen of vraagstukken op te lossen moet je als werknemer buiten deze kaders kunnen denken. Dit kan je bijvoorbeeld doen door te brainstormen en alle ideeën op te schrijven en ieder idee uit te diepen.

Een hands-on mentaliteit

De organisatie is op zoek naar een doener in plaats van een denker. Dat betekent niet dat je alleen maar resultaten moet afleveren zonder hier überhaupt over nagedacht te hebben. Maar het betekent wel dat je een praktische instelling moet hebben. Dit wil zeggen dat je op een resultaatgerichte manier te werk gaat.

Geen 9-tot-5 mentaliteit

Als je wel een 9-tot-5 mentaliteit hebt betekent dat dat je om 9 uur op kantoor komt en stipt om 5 uur vertrekt, ook als het werk nog niet af is. Mensen die geen 9-tot-5 mentaliteit hebben vinden het geen probleem om over te werken als dat nodig is.

Het is een pré als …

Een pre is een pluspunt, iets dat in jouw voordeel is. Als je een pre hebt tijdens een sollicitatie dan heb je voorrang op de andere kandidaten, hoewel het hierbij niet persé om een verplichte vaardigheid hoeft te gaan. Zie het dus meer als een klein plusje achter je naam als je over deze vaardigheid beschikt, maar dat het ook zomaar kan zijn dat die pré niet enorm veel uitmaakt.

Goede secundaire arbeidsvoorwaarden

Dit is een van de meest voorkomende termen in vacatureteksten. Wanneer jij een nieuwe baan aangeboden hebt gekregen zijn dit voorwaarden waar jij met je werkgever over gaat onderhandelen. Bij zit soort voorwaarden moet je denken aan: een auto van de zaak, een telefoon of laptop van de zaak, bonusregelingen, betaald verlof en de doorgroeimogelijkheden. Deze voorwaarden worden allemaal vastgelegd in je contract.

Een marktconform salaris

Als je reageert op een vacature met een marktconform salaris, dan krijg je bij deze baan een inkomen dat in overeenstemming is met de markt. Met andere woorden: je krijgt het maandelijkse inkomen dat de meeste andere professionals in jouw functie en branche (gemiddeld) krijgen. Er is vrijwel altijd ruimte voor een onderhandeling, dus als je dat nodig vind kan je er misschien nog wel meer uit slepen. Kijk hier wat jouw marktconforme salaris is, zodat je weet wat je waard bent of zou moeten krijgen!

Nu weet je wat er bedoeld wordt met de belangrijkste onduidelijke woorden uit vacatureteksten. Snap je een woord niet, vraag het dan via ons live chat die hier rechtsonder in de pagina staat. Succes met solliciteren!

 

Auteur

Kiki Scholten
Young Talent Factory

Recent Posts